Naslovnica Mostar Godišnjica 4. Korpusa: Ogroman doprinos medicinskih radnika

Godišnjica 4. Korpusa: Ogroman doprinos medicinskih radnika

898
dr. Guzin sa saradnicima

Mostar – Godišnjica formiranja 4. Korpusa Armije RBiH, obilježena je danas i u Kantonalnoj bolnici Mostar „Dr. Safet Mujuć“ – medicinskoj ustavnovi, koja je dala ogroman doprinos u odbrani od agresije na Mostar i Hercegovinu.

U ime zaposlenika , a u uz poštivanja epidemioloških mjera, vijenac je na bistu narodnog heroja dr. Safeta Mujića položio direktor dr. Zlatko Guzin sa saradnicima.

Doktor Guzin, koji je i sam bio tima Ratne bolnice Mostar, je ovom prilikom još jednom ukazao na značaj doprinosa medicinskih radnika u zbrinjavanju ranjenih i bolesnih civila i vojnika tokom rata u Mostaru i Hercegovini. Bilo je to, kaže „vrijeme najvećih izazova“.

„Radili smo u nemogućim uslovima, ali smo, ipak svima koji su to trebali pružili odgovarajuću medicinsku pomoć i brigu. Iz današnje perspektive se to čini kao nemoguća misija obzirom na sve okolnosti, ali svi mi moramo biti ponosni na ono što smo uradili. Pri tome nismo pravili razliku, niti nas je zanimalo, ko se i kako zove“ – kazao je dr. Guzin.

Tokom ratnih dejstava i agresije na Mostar i Hercegovinu Ratna bolnica Mostar je pod kišom granata brinula o hiljadama civila i vojnika i to bez dovoljno medicinske opreme i kadra.

(StarMo)