Naslovnica BiH Godinu dana zatvora i 10 hiljada KM za dilanje droge

Godinu dana zatvora i 10 hiljada KM za dilanje droge

385
foto arhiva

Sarajevo — Sud Bosne i Hercegovine je, nakon održanog pretresa za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i ročišta za izricanje krivičnopravne sankcije, donio je presudu kojom je optuženi Eldin Karamehmedović oglašen krivim za organizirani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama te osuđen na jednu godinu zatvora.

Optuženom je kao sporedna izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000,00 KM.

Optuženi je oglašen krivim što je boraveći u Njemačkoj stupio u kontakt s njemu poznatim članovima organizirane kriminalne grupe, čiji je član postao, a koja se bavi vršenjem krivičnih djela, neovlaštenom međunarodnom kupoprodajom, slanjem, posredovanjem i isporukom opojne droge.

Optuženi je od njemu znanih osoba nabavio dva kg psihotropne supstance za proizvodnju droge, poznatije pod nazivom “pirovaleron” čiji je promet zabranjen u BiH, te je u dva navrata brzom poštom poslao u Sarajevo.

Optuženi Karamehmedović je, kao pripadnik grupe za organizirani kriminal neovlašteno stavio u međunarodni promet supstance ili preparate koji su propisom proglašeni opojnim drogama, saopćeno je iz Suda BiH.

(StarMo)