Naslovnica Uncategorized “Gnusni performans”: Zahiragić zatražio ostavku Dine Mustafića

“Gnusni performans”: Zahiragić zatražio ostavku Dine Mustafića

148
Haris Zahiragić (SDA)

Sarajevo — Na danas održanoj press konferenciji Kluba zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, održanoj ispred sarajevskog Narodnog pozorišta zatražena je ostavka direktora sarajevskog Narodnog pozorišta Dine Mustafića.

Kao razlog za ostavku Mustafića, ali i odgovornosti aktuelne vlasti u Kantonu Sarajevo, zastupnik Haris Zahiragić (SDA), je naveo “gnusni performans” ispred Narodnog pozorišta proteklog vikenda.

– Oni su nagi punih šest sati ovdje izvodili gnusne performanse, poput međusobnog uriniranja i općenja sa voćem i povrćem. Ja sam prekinuo taj performans pozvavši policiju. Ti ljudi su koristili garderobu, binu i resurse Narodnog pozorišta Sarajevo. Vlast u Kantonu Sarajevo pomjera granice prihvatljivog u ovom društvu. Odgovornost je na Ministarstvu kulture KS koja je finansirala taj festival. Tu je i odgovornost Dine Mustafića, direktora Narodnog pozorišta, poznatog po tome da komentarište razne aktuelne i političke teme, a koji je neobično tih u posljednja dva dana. Ta njegova šutnja je najbolji odgovor. Klub zastupnika SDA će inicirati njegovu smjenu. Javni prostor nije i ne može biti mjesto za Sodomu i Gomoru. Kada je u pitanju Parada ponosa, Klub SDA ima jasan stav. Angažovano je čak 1.400 policajaca i blokiran je cijeli dan. Podnijet ćemo inicijativu da svaki radnik i obrtnik koji je taj dan oštećen za svoje prihode dobije pravičnu nadoknadu. Kadrovi Trojke brane one koji prebrojavaju ubijenu djecu opkoljenog Sarajeva, osporavaju ezane u 21. stoljeću i javnu golotinju predstavljaju kao vrijednost – kazao je Zahiragić.

(StarMo)