Naslovnica Mostar Glasa se i u Mostaru i BiH…

Glasa se i u Mostaru i BiH…

512
foto arhiva

Mostar — U Mostaru su jutros u 7 sati otvorena sva biračka mjesta za predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj, potvrđeno je iz Generalnog konzulata RH Mostaru – prenosi N1.

Hrvatski državljani koji žive u Bosni i Hercegovini moći će glasati na ukupno 44 biračka mjesta i to u gradovima sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Hrvatske u BiH.

Najviše biračkih mjesta, njih 19 ima u Mostaru. Po brojnosti slijedi Vitez u središnjoj Bosni s 10 biračkih mjesta, te Sarajevo sa 6 biračkih mjesta. Četiri biračka mjesta su u Livnu, tri u Tuzli te dva u Banjoj Luci.

Glasati na području BiH mogu oni hrvatski državljani koji tamo imaju prebivalište i aktivno su se registrirali ili pak imaju hrvatske e-osobne iskaznice u kojima je upisano prebivalište u BiH na temelju kojih su automatski registrirani za glasovanje. No i oni hrvatski državljani koji se nisu aktivno registrirali i nemaju e-osobnu iskaznicu moći će glasati uz odgovarajuću potvrdu, koju na sam dan izbora mogu dobiti u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava.

(StarMo)