Naslovnica Politika Genjac predao izborne liste, pa ustvrdio: SDA je najveća stranka sa najviše...

Genjac predao izborne liste, pa ustvrdio: SDA je najveća stranka sa najviše kandidata

116
Halid Genjac

Sarajevo — Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Halid Genjac predao je danas Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) Bosne i Hercegovine liste kandidata ove stranke za učešće na predstojećim Općim izborima u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom je novinarima izjavio da je SDA najveća stranka s najjačom infrastrukturom te je stoga kandidirala najviše, ukupno 506 članova, i to za sve nivoe vlasti na cijelom prostoru BiH.

Od navedenog broja, 450 su kandidati s područja Federacije BiH, kandidirani za više nivoa – od kantonalnih skupština, Parlamenta Federacije BiH, do državnog nivoa. Preostalih 56 kandidata je na listama s područja Republike Srpske u okviru Koalicije “Pokret za državu” i dio kandidata na državnom nivou s prostora RS-a gdje se “liste vode pod Strankom demokratske akcije, uz podršku stranaka Koalicije”, kako je objasnio Genjac.

Među kandidatima SDA, više od 40 posto je žena, 30 posto mladih, 65 posto osoba s visokom stručnom spremom, 4 posto doktora nauka i 15 posto magistara, kazao je Genjac.

 

(StarMo)