Naslovnica Politika Gdje Hrvati u BiH mogu glasati

Gdje Hrvati u BiH mogu glasati

361
foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Hrvatska u nedjelju bira novog/starog predsjednika države. Tako hrvatski državljani u RH i inostranstvu mogu glasati i na 44 biračka mjesta u Bosni i Hercegovini.

Biračka mjesta u Bosni i Hercegovini nalaze se u u sjedištima diplomatsko-konzularnih redstavništava, objavili su na zvaničnoj internet-stranici Ambasade RH u Sarajevu.

U glavnom gradu BiH glasaće se na šest biračkih mjesta i to: Srednja ekonomska škola, Zmaja od Bosne 39. Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru obuhvata 19 biračkih mjesta u OŠ Petra Bakule, Ulica kralja Tomislava 9 i u Gimnaziji Fra Grge Martića, u Ulici kralja Tomislava 9A.

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Banja Luci ima dva biračka mjesto na adresi Milana Kranovića 1, Banja Luka. Generalni konzulat Tuzli obuhvata tri biračka mjesta na adresi Katolički školski centar “Sveti Franjo”, u Klosterskoj ulici br. 10.

Konzulat Republike Hrvatske u Livnu obuhvata četiri biračka mjesta na adresi O.Š. “Ivan Goran Kovačić” u ulici Župana Želimira 25, a Konzulat u Vitezu deset biračkih mjesta na adresi O.Š. “Vitez”, Vitez u ulici Josipa Kuravije br. 2.

(StarMo)