Naslovnica Život Gates: Karantena u cijelim SAD!

Gates: Karantena u cijelim SAD!

172
Bill Gates

Washingon — Suosnivač Microsofta, multimilijarder i humanitarac Bill Gates gostovao je na CNN-u kako bi komentirao pandemiju koronavirusa i napomenuo da zatvaranje države po države u SAD-u nije dobro rješenje za sprječavanje širenja zaraze.

Dobra je vijest što je Kina napravila ozbiljnu karantenu, rigorozniju nego što će najbolje države SAD-a napraviti. Nakon šest sedmica su se počeli lagano otvarati i broj novih slučajeva je padao. To je jako dobra vijest. Tako kada pogledamo njihove brojke i primjerice one u Južnoj Koreji koja je stavila situaciju u kontrolu, jasno je da SAD čeka težak period. Možemo uvesti karantenu koja će isto trajati od šest do 10 sedmica, ali to se mora dogoditi u cijeloj zemlji. Moramo dramatično povećati razinu testiranja, zatvoriti zemlju i tako ćemo smanjiti broj smrtnih slučajeva prije nego što poraste.

Što prije SAD uvede karantenu i ekonomska šteta će biti manja, tvrdi Gates.

Nakon toga ćemo dobiti ekonomski problem, zato je poželjno problem riješiti u što kraćem roku, ali zatvarati državu po državu neće pomoći. Imat ćemo eksponencijalni rast slučajeva svugdje gdje nećemo imati ozbiljnu karantenu.

(StarMo)