Naslovnica BiH Galić: Suprostaviti se svim oblicima kriminala i korupcije

Galić: Suprostaviti se svim oblicima kriminala i korupcije

297
Zoran Galić

Sarajevo — U povodu realizacije operativne akcije kodnog naziva “Lovac” u kojoj su, među ostalim, slobode lišena i dva policijska službenika Granične policije (GP) BiH, direktor ove policijske agencije, Zoran Galić kazao je da “oštro osuđuje svaki oblik kriminaliteta naročito ako su uključeni oni koji se protiv toga trebaju boriti”.

“Granična policija BiH sve svoje kapacitete ulaže u zaštitu državne granice, a pojedinci svojim neprofesionalnim i nesavjesnim djelovanjem nastoje to narušiti. Jedina smo agencija koja redovito čisti u vlastitim redovima i to ćemo nastaviti činiti te najoštrije sankcionirati one koji na bilo koji način sudjeluju u kriminalnim radnjama”, kazao je Galić, javljeno je iz GPBiH.

Galić je dodao kako je Granična policija BiH i ovom aktivnošću “pokazala da je jasno opredjeljenje ove agencije suprotstaviti se svim oblicima kriminalnih i koruptivnih radnji policijskih službenika GPBiH”.

Osumnjičeni policijski službenici sumnjiče se da su duži vremenski period, zloupotrebljavajući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka, tokom radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda preko državne granice, iz Crne Gore u BiH.

(StarMo)