Naslovnica Sport Futsal: “Malci” iz Mostara se iz Graza vratili sa trofejom

Futsal: “Malci” iz Mostara se iz Graza vratili sa trofejom

639

Graz — Članovi Sportske asocijacije “Dragons” Mostar učestvovali su na Internacionalnom futsal turniru “Rasenballzentrum 2020” u Grazu odigranom u periodu od 6. do 9. februara.

Nastupili su u kategorijama U-9 i U-10 igrali a u izuzetno teškoj konkurenciju sa klubovima iz Austrije, Hrvatske, Slovenije i Slovačke. Sa turnira se vraćaju sa osvojenim četvrtim (U-9) i prvim mjestom (U-10) kategoriji.

Mostarcima je ovo bio drugi nastup u Austriji gdje su bili jedini predstavnici Bosne i Hercegovine.

U svom pohodu na prvo mjesto, talentovana generacija U-10, predvođena trenerom Muhamedom Kajanom i futsalerima Deom Brajkovićem, Saidom Demirovićem, Harunom Šendrom, Danisom Imamovićem, Denisom Gačanicom, Alijem Glamočom i Omerom Mušićem je pomela konkurenciju, GAK, SK Sturm Graz, NK Triglav, LASK Linz i druge uz gol razliku 38:9 da bi u finalu nakon 2:2 u regularnom toku, na penale pobijedili NS Gorišnicu iz Slovenije. Mlađa grupa iz kategorije U-9 je u borbi za treće mjesto, dan ranije poražena od SK Sturm Graz rezultatom 4:3 a ovaj rezultat su izborili futsaleri Adin Softić, Kenan Puščul, Marko Čabrilo, Hajrudin Dizdar, Tarik Hamzai i Džan Marić.

Pored turnira u Grazu, mali Zmajevi su obišli GNK Dinamo Zagreb i stadion Maksimir, gdje su im prezentovani sportski sadržaji na stadionu prvaka Hrvatske.

(StarMo)