Naslovnica BiH FUP u Čapljini hapsio zbog droge

FUP u Čapljini hapsio zbog droge

26
foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su u četvrtak, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, uhapsili osobu inicijala A.K. (1987.) iz Čapljine, nastanjenog u Mostaru, koji se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako su naveli, po naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeni, te je tom prlikom pronađeno 37 kilograma suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira opojnu drogu Cannabis Sativa L, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

“Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period opojnu drogu nabavljala na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirala s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi”, naveli su iz FUP-a, prenosi televizija N1.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

(StarMo)