Naslovnica Sport “Fudbal će biti sasvim drugačiji”

“Fudbal će biti sasvim drugačiji”

638
Gianni Infantino

Rim — Fudbal će biti sasvim drugačiji kada se konačno nastavi nakon izbijanja koronavirusa, rekao je predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Gianni Infantino u razgovoru za italijansku novinsku agenciju ANSA.

“Fudbal će se vratiti, a kada se to dogodi, proslavit ćemo zajedno izlazak iz noćne more”, rekao je šef krovne fudbalske organizacije.

Dodao je kako pati sa svojim sunarodnjacima, koji su pogođeni tokom globalne krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

“Moje italijansko srce rastrgano je slikama strašnih patnji koje opisuju tugu koja pogađa porodice naše zemlje. Danas moramo razmišljati o olakšanju onima koji pate. Moramo slijediti pravila,” naglasio je, prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Infantino smatra kako će fudbal nakon virusa biti “više uključiv, društveniji i podržavajući.”

“Postoji jedna lekcija koju moramo razumijeti, fudbal koji će doći nakon virusa bit će potpuno drugačiji. Bit će više uključiv, društveniji i podržavajući i u isto vrijeme više globalni, manje arogantni i gostoljubiviji,” kazao je Infantino dodavši: “Bit ćemo bolji, ljudskiji i pažljiviji prema istinskim vrijednostima.”

Prošle sedmice Infantino je za Gazzetta dello Sport rekao da je pravo vrijeme da se napravi korak naprijed i reforma sporta čiji je kalendar postao prenatrpan, a finansijska sredstva sve više koncentrirana u rukama nekolicine elitnih klubova.

Sugerirao je kako bi moglo biti “manje turnira, ali zanimljivijih, možda i manje ekipa, ali više uravnoteženih”.

(StarMo)