Naslovnica BiH FUCZ uputio timove na teren

FUCZ uputio timove na teren

211

Sarajevo — Zbog poplava na području Tuzlanskog kantona koje su najviše problema donijele mještanima naselja na području gradova Srebrenik i Živinice i općine Kladanj, u kojoj je proglašeno stanje prirodne nesreće, Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) uputila je svoje timove kako bi pomogli stanovništvu pogođenih područja, saopšteno je iz FUCZ-a.

Timovi FUCZ koji su na teren izašli na zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla (KUCZ TK) imaju 32 pripadnika, dvije posade sa raft čamcima, 10 pumpi, 50 isušivača vlage i drugu potrebnu opremu. Kao prioritet određeni su Grad Živinice i općina Kladanj a timovi će se po potrebi uputiti i u Špionicu na području Grada Srebrenika.

Po dolasku na teren dio timova je upućen u Stupare (Kladanj) a dio u Đurđevik (Živinice) gdje su odmah započeli sa ispumpavanjem vode iz poplavljenih objekata.

Timovi FUCZ će raditi na terenu sve dok postoji potreba za njihovim angažmanom, a ako bude trebalo FUCZ će poslati i dodatne timove koji su u stanju pune pripravnosti, navodi se u saopštenju.

(StarMo)