Naslovnica Politika Friedman: Gubitnik je Amerika!

Friedman: Gubitnik je Amerika!

251
Thomas Friedman

New York — Američki novinar veteran Thomas Friedman vjeruje da Amerikanci, iako još uvijek ne znaju ko je pobijedio na predsjedničkim izborima, vrlo dobro znaju ko je gubitnik: Sjedinjene Američke Države.

U svom članku u ‘The New York Timesu’, Friedman je četiri godine mandata Donalda Trumpa, koji je upravo završio, opisao kao “period najvećih podjela i nepoštenja u američkoj historiji, zato što su napadnuta dva stuba američke demokratije: istina i povjerenje”.

Kritizirao je Trumpa da nije proveo nijedan dan svog mandata pokušavajući biti predsjednik svih građana, a kršio je pravila i uništavao norme na načine na koje se nije usudio nijedan drugi predsjednik, pa čak i utorak navečer, kada je iznio lažne tvrdnje o izbornim prevarama i pozvao Vrhovni sud da intervenira i zaustavi glasanje, kao da je nešto takvo uopće moguće.

Friedman je sugerirao da će Joe Biden možda pobijediti s tijesnom razlikom u glasovima u nekoliko ključnih država poprišta. Neće biti velike većine koja će Trumpu i onima oko njega reći da je dosta i „odlazite i ne vraćajte takvu politiku podjele u ovu zemlju“ – piše ugledni američki novinar.

(StarMo)