Naslovnica Mostar FOTO: Zbog koronavirusa, možda niste primijetili…

FOTO: Zbog koronavirusa, možda niste primijetili…

826

Mostar — U periodu od 15. januara 1. do 21. aprila 2020. godine, u Gimnaziji Mostar realiziran je projekat pod nazivom EkoGymnasium.

“Osnovni cilj projekta jeste razviti ekološki prihvatljivu svijest kod građana, animirati mlade ljude da provode slobodno vrijeme u prirodi, poboljšati vizuelni izgled lokalne zajednice i smanjiti rizik od fizičkih povreda”, saopštili su u utorak iz mostarske Gimnazije.

U sklopu projekta realizirane su razne aktivnosti, te su tako revitalizirane i očišćene klupe za sjedenje ispred i iza Gimnazije Mostar, ofarbane su linije za košarkaški teren, odbojkaški teren, nogometni teren kao i linije atletske staze. Ofarbane su površine koje okružuju košarkaški, nogometni i odbojkaški teren, te očišćeni su grafiti sa fasade i kamenog dijela zgrade Gimnazije Mostar.

“Zahvaljujemo Vijeću učenika Gimnazije Mostar i uposlenicima Gimnazije Mostar na učešću u realizaciji aktivnosti. Zahvaljujemo BHAAAS-Bosnian-Herzegovinian American Academy of Arts and Sciences, Gradu Mostaru, NDC Mostar – Nansen dijalog centru Mostar i Vijeću mladih Grada Mostara na finansijskoj podršci u realizaciji projekta”, saopštili su iz Gimnazije Mostar, uz riječi “Čuvajmo naše kulturno-historijsko naslijeđe i uživajmo u prirodi!”.

(StarMo)