Naslovnica Mostar FOTO: “Zajedno za naš grad” Mostar dobili novu kuhinju

FOTO: “Zajedno za naš grad” Mostar dobili novu kuhinju

145

Mostar — U Udruženju “Zajedno za naš grad” Mostar u četvrtak je upriličeno svečano otvaranje obnovljene kuhinje, za koju je sredstva u iznosu od 25 000 KM donirala Ambasada SR Njemačke u Sarajevu.

“Impresionirani aktivnostima i angažmanom volontera Udruženja ‘Zajedno za naš grad’, kada sam ih prvi put posjetila na proljeće ove godine, odlučili smo da im pomognemo, te na taj način naglasimo koliko je bitan angažman u civilnom sektoru, rad nevladinih organizacija za cjelokupnu društvenu zajednicu”, kazala je u izjavi medijima ambasadorica SR Njemačke u BiH Margret Uebber.

Volonterka i članica Upravnog odbora Udruženja “Zajedno za naš grad” Mostar Sabina Merdan istakla je u izjavi medijima kako je donacija SR Njemačke od velikog značaja, s obzirom na to da se do sada kuhalo na zastarjelim uređajima.

“Našim kuharima koji svakodnevno pripremaju 80-100 obroka, sada će biti mnogo lakše”, istakla je Merdan.

Vijećnica Gradskog vijeća Mostara Nataša Jekić, inače članica Udruženja “Zajedno za naš grad” od osnivanja, naglasila je da socijalno osvješteni članovi Udruženja, naše sugrađane u potrebi pomažu na različite načine – kroz hranu, odjeću, liječenje.

“Zaista je širok dijapazon djelovanja ovog Udruženja koje pomaže socijalno ugrožene osobe u našem gradu, ali i šire, svih generacija, od najmlađih do najstarijih”, izjavila je Jekić.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić istakao je da je Gradsko vijeće i do sada, a to će, kako je naglasio činiti i ubuduće, pomagati rad udruženja “Zajedno za naš grad”.

“I ovo kao i sva druga Udruženja koja pomažu socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, imaju veliki značaj za društvenu zajednicu. Do sada se naša podrška realizovala u vidu jednokratne pomoći. No, sasvim sigurno će se u planiranju budžeta morati voditi računa i o ovakvim udruženjima, jer njihovo zalaganje, trud i rad su za svaku pohvalu”, istakao je Marić.

Svečanu vrpcu, čime je otvorena nova kuhinja Udruženja “Zajedno za naš grad” Mostar, presijekli su ambasadorica SR Njemačke u BiH, Margret Uebber, gradonačelnik Mostara, Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara, Salem Marić, vijećnica Nataša Jekić, te čelnik Udruženja, Nermin Mehić.

(StarMo)