Naslovnica Izdvojeno FOTO: Uraganska bura “poharala” Mostar

FOTO: Uraganska bura “poharala” Mostar

1699

Mostar — Uraganski vjetar proteklu noć je na širem području Mostara čupao stabla, rušio fasade stambenih objekata, obarao kamione, te činio druge štete na javnim i privatnim objektima, a povremeno je tokom noći dolazilo i do prekida u snabdijevanju električnom energijom

Kako je jutros saopšteno iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, vatrogasne službe širom HNK imale su preko 30 intervencija, od čega se polovina na uklanjanje posljedica uraganskog vjetra koji je pogodio šire mostarsko područje.

Prema izvještaju iz CZ-a, samo na području Mostara, vatrogasci su imali 13 intervencija u kojima su od juče ujutro, preko kasnih sinoćnjih sati, zatim tokom noći, te rano jutros skidali odvaljeni lim sa jedne nadstrešnice u Starom gradu, uklanjali stabla sa automobila ili saobraćajnica u centru grada, na Balinovcu, Bijelom Brijegu, na Panjevini, u Fejićevoj ulici, Zaliku, te Žitomislićima.

Na čapljinskom području, vatrogasci su uklanjali stabla sa saobraćajnica u Dračevu i u Gabeli.

Od ukupno 19 požara širom HNK-a, samo na području Mostara, u protekla 24 sata zabilježeno je deset požara. U osam slučajeva gorjeli su dimnjaci na gradskom području, te u više prigradskih naselja. U Dračevicama je gorio i električni stub.

(StarMo)