Naslovnica Mostar FOTO: Radnici Komunalnog na Bulevaru…

FOTO: Radnici Komunalnog na Bulevaru…

685

Mostar — Radnici Javnog preduzeća “Komunalno” Mostar u petak su počeli izvoditi radove na rekonstrukciji i uređenju partera i asfaltiranju saobraćajnice u Ulici Husnije Repca, oko zgrada na mostarskom Bulevaru, u Gradskom području Stari Grad.

Rukovodilac građevinskog sektora u Javnom preduzeću (JP) Komunalno Mostar Mensur Turkić, za Radio gradska mreža (RGM) je rekao, da se radi o Programu zajedničke komunalne potrošnje za 2020. godinu, kojim su definisani na gradskom području Stari grad odgovarajući projekti. Jedan od tih projekata jeste i asfaltiranje, odnosno, presvlačenje Ulice Husnije Repca.

Radovi će trajati dva dana, s obzirom na to da definisana površina iznosi oko 750 kvadratnih metara i radi se samo o pristupnoj saobraćajnici.

“Mi ćemo danas izvršiti pripremu same trase odnosno saobraćajnice, a sutra se izvode se na ovom potezu izvodi asfaltiranje, i to je prva faza”, rekao je Turkić, prenio je Mostarski.ba.

Mensur Turkić

Prema njegovim riječima, bočni parkinzi će biti druga faza radova. Ta faza će biti u nekom narednom periodu, ona se mora planirati kroz program ZKP-a, ali ove godine nije planirana.

“Vjerovatno će to biti u programu zajedničke komunalne potrošnje za 2021. godinu. Osim ovoga, na Gradskom području Stari grad se uradilo dosta projekata. Trenutno je u toku projekat uređenje dijela partera na Univerzitetu ‘Džemal Bijedić’, odnosno kod Mašinskog fakulteta i još niz manjih projekata koji su također, definisani Programom zajedničke komunalne potrošnje za 2020. godinu”, dodao je Turkić.

(StarMo)