Naslovnica Sport FOTO: Prijem u Sportskom savezu Mostara za šampionku Elmu Škaljić

FOTO: Prijem u Sportskom savezu Mostara za šampionku Elmu Škaljić

493

Mostar — Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Senad Kevelj, zajedno sa glavnom tajnicom Saveza Mirjanom Bošnjak, upriličio je u četvrtak prijem za članove Body building kluba “Mo klub” Mostar, Elmu i Elvedina Škaljić, saopšteno je za StarMo iz mostarskog Sportskog saveza.

Povod prijema je bio taj što je Elma Škaljić na nedavnom svjetskom takmičenju u Sloveniji postala šampionka svijeta u verziji međunarodne federacije IBFF, u kategoriji fitness.

Sportski savez Grada Mostara je podržao nastup Elme Škaljić u Sloveniji, a saopšteno je i da će finansijski nagraditi postignuti rezultat.

“Pokazalo se i da je uprkos teškoj situaciji, izazvanoj pandemijom koronavirusa, Elma Škaljić postigla vrhunski rezultat i predstavila Mostar i Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu”, kazao je tom prilikom uz ostalo predsjednik SS GM, Senad Kevelj.

Elma Škaljić je uz ostalo izrazila zadovoljstvo podrškom Sportskog saveza Grada Mostara, saradnjom sa tom krovnom kućom mostarskog sporta, a kruna svega su rezultati koje ona i BBK “Mo klub” Mostar u kontinuitetu zadnjih godina postižu.

(StarMo)