Naslovnica Mostar FOTO: Otvorena izložba Alana Hadžića

FOTO: Otvorena izložba Alana Hadžića

485

Mostar — U Centru za kulturu Mostar, u okviru manifestacije „Mostarsko ljeto 2020“, u utorak uveče otvorena je prva samostalna izložba autora Alana Hadžića.

Izložba nosi naziv „Ljepote juga“, a čini je 40 odabranih fotografija ovog autora.

„Većinom su to pejzaži, jezera, planine, rijeke, znamenitosti i sl. Tu su fotografije od Livna, Tomislavgrada, Blidinja, Posušja pa sve do Trebinja, Popova polja preko Mostara, Čapljine do Neuma. Fotografije su nastajale tokom proteklih 5 godina pa sve do danas“, istakao je Hadžić.

Dodao je da na svakoj destinaciji napravi preko stotinu različitih fotografija, a sinoć je izloženo po nekoliko odabranih fotografija sa svih tih lokacija.

„Slikam iz ljubavi, jer kada sam uzeo prvi fotoaparat tj. kada napravite prve fotografije, kasnije vas to vuče da što više radite“, naglasio je Hadžić.

Zahvalio se direktoru Centra za kulturu Mostar Senadu Suljiću bez čije pomoći i upornosti, kako kaže Hadžić, ne bi bila upriličena izložba. Otvaranje izložbe uljepšali su zvuci gitare koju je svirao Adnan Pajević.

Alan Hadžić je dugogodišnji televizijski kamerman koji se fotografijom počeo baviti snimajući reportaže za televiziju.

Večeras je na programu „Mostarskog ljeta“ koncert pod nazivom „Večer klasične muzike“ koju će izvoditi mladi umjetnik Adrian Tarčuki. Koncert će biti održan u Centru za kulturu Mostar sa početkom u 21 sati.

(StarMo)