Naslovnica Mostar FOTO: Oldtimeri iz bivše Jugoslavije u Mostaru

FOTO: Oldtimeri iz bivše Jugoslavije u Mostaru

153

Mostar — Više od 60 oldtimera iz nekoliko zemalja bivše Jugoslavije – Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i BiH – stiglo je u subotu u Mostar, radi učešća na skupu oldtimera u organizaciji Oldtimer kluba Mostar.

Filip Bjelica iz Međunarodnog oldtimer kluba Subotica izjavio je novinarima da već četvrtu godinu dolazi u Mostar. Ove godine više nije jedini ljubitelj odltimera iz Srbije na skupu u Mostaru.

Istakao je da je glavna poruka ovakvih skupova druženje i upoznavanje ljudi.

“Ja sam tri puta obišao bivšu Jugoslaviju uzduž i poprijeko radi druženja s ljudima”, rekao je Bjelica.

Predsjednik Oldtimer kluba Mostar Zdravko Vidović izjavio je kako je cilj ovakvog skupa povezivanje ljudi. Istakao je da upravo ovakvim skupovima ruše barijere, povezivanjem ljudi iz svih krajeva bivše Jugoslavije i Evrope.

“Mi smo donijeli najveće sportsko priznanje u ovu državu. Doveli smo sportsku organizaciju FIVU koja predstavlja svijet. Mi smo to donijeli u BiH, prije svega u Mostar. Druga stvar, postali smo član i partner s UNESCO-om i to je nešto za što se bore države, a mi smo sami ušli i postali član i partner s tom organizacijom”, rekao je Vidović.

On je naglasio i da na ovaj način vrše promociju Mostara i BiH po čitavoj Evropi, putuju i povezani su sa 120 klubova u svijetu, pa se tako zna za Mostar i za BiH.

Vidović je rekao i da se već dva mjeseca pripremaju za okupljanje oldtimera u Mostaru, bez pomoći od države. Morali su sve sami, pa su tako i za učesnike skupa iz regije pripremili suvenire s obilježjima Mostara i BiH.

(StarMo)