Naslovnica Mostar FOTO / Mostarski bajkeri: Kad se zasuču rukavi…

FOTO / Mostarski bajkeri: Kad se zasuču rukavi…

2693
lokalitet nakon akcije čišćenja koju je proveo Moto klub "Route M17" Mostar

Mostar – Nastavljeni su radovi na daljnjem uređenju kampa mostarskog Moto kluba “Route M17”.

Podsjećanja radi, riječ je o lokalitetu u Vrapčićima, sjeverno od Mostara, uz Mostarsko jezero, koji je do prije samo nekoliko mjeseci bio nelegalna deponija komunalnog i drugog otpada.

Ovako je bilo na lokalitetu prije čišćenja; foto: Moto klub “Route M17”

Članovi Moto kluba “Route M17” su, međutim, doslovno zasukali rukave, te vlastitim novcem i ličnim radom očistili taj lokalitet i uredili ga.

“Mi smo to uredili ne samo za svoje potrebe, nego i za potrebe đačkih izleta i edukacije mladih, ne samo o privlačnosti moto-sporta, nego i o osviještenosti, pogotovo mladih, o važnosti očuvanja okoline”, izjavio je osnivač i predsjednik Moto kluba “Route M17” Nermin Ćupina Ćupa.

On ističe da su se, nakon čišćenja smeća sa navedenog lokaliteta, sada tu vratile i životinje, poput ptica, što znači da tu sada ima i ribe.

Ćupina je dodao da je svrha uređenja kampa i druženje ljubitelja moto sporta. Ističe, međutim, da svim onim što su radili na uređenju lokaliteta, posao nije završen. Sada slijedi izlijevanje plaže za različite oblike rekreacije, u koje će biti uključeni mladi iz raznih škola, ali i ostali moto klubovi iz cijele regije, koji će biti pozvani na moto-druženja.

“Takođe se moram zahvaliti i ističem veliki doprinos naših prijatelja iz mostarske firme HP Investing, Emiru Gosto, te prvom čovjeku firme Hasanu Pekušiću lično, kao i gospodinu Almiru Ačkaru, što su nas podržali u ovoj našoj akciji”, dodao je prvi čovjek Moto kluba “Route M17” Mostar.

Iz Moto kluba “Route M17” podsjećaju da provode i niz drugih društveno angažovanih aktivnosti.

“U skorijoj budućnosti, namjeravamo se pokloniti žrtvama na sve tri strane proteklog rata, kako bismo ukazali da je mnogo ljepše družiti se i sarađivati”, poručuje predsjednik i osnivač tog kluba Nermin Ćupina Ćupa.

Nermin Ćupina Ćupa

Inače, treba podsjetiti da je Moto klub “Route M17” Mostar proveo i niz humanitarnih akcija, kao što su dobrovoljno davanje krvi, te pomoć siromašnima i starima.

“I taj segment našeg djelovanja namjeravamo nastaviti. Pozivamo nadležne da nam se pridruže i podrže naše aktivnosti, koje su za dobrobit cijele zajednice, u kojoj svi živimo”, istakao je Ćupina.

(StarMo)