Naslovnica Mostar FOTO: “Mostar nikada neće zaboraviti Srebrenicu”

FOTO: “Mostar nikada neće zaboraviti Srebrenicu”

160

Mostar — Povodom 25. godišnjice obilježavanja genocida u Srebrenici, u mostarskom naselju Zalik, na sjevernom ulazu u Grad Mostar, u blizini kampusa Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Asocijacija mladih SDA Mostar je finalizirala uređivanje kružnog toka s ciljem da poprimi simboličan izgled „Cvijeta Srebrenice“.

Realizaciju ovog projekta proveli su članovi Asocijacije mladih SDA Mostar i mjesnog odbora SDA Zalik, na vlastitu inicijativu i vlastitim finansijskim resursima.

„Zadovoljstvo mi je vidjeti interesovanje članova Gradske organizacije SDA iz Mostara, kao i članova i simpatizera SDA iz Zalika, za ovakav vid aktivizma. Svi su se uključili u realizaciju ovog projekta, svjesni važnosti obilježavanja istog, te su iskazali zadovoljstvo što su mogli dati doprinos očuvanju i jačanju kolektivne svijesti o golgotama kroz koje su prošli Bošnjaci, te 1995. godine“ ističe Harun Kurtović, predsjednik Gradske organizacije Asocijacije mladih SDA Mostar, saopšteno je iz te stranke.

Predsjednik Asocijacije mladih SDA Zalik, Faris Trešnjo je iskoristio priliku da pohvali članove ovog mjesnog odbora, ističući važnost obilježavanja važnih datuma poput ovog.

„Smatrali smo prikladnim da ‘Cvijetom Srebrenice’ damo doprinos obilježavanju Dana Srebrenice u svojoj lokalnoj zajednici“, naglašava Trešnjo.

Ovaj simbolični čin je naišao na ogromnu podršku Mostaraca, koji su mišljenja da se malim resursima, ali uz jaku volju i angažman, mogu postići veliki rezultati. Tako je i ovaj projekat, kojeg su realizovali mladi, poslao jasnu poruku kako Mostar nikada neće zaboraviti Srebrenicu, saopšteno je iz Asocijacije mladih SDA Mostar i mjesnog odbora SDA Zalik, prenosi Mostarski.ba.

(StarMo)