Naslovnica Izdvojeno FOTO: ‘Mala liska’ za Dražena Pavlovića

FOTO: ‘Mala liska’ za Dražena Pavlovića

227

Mostar — Predstava „Identitluk“, nastala prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević, a u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti Mostar, treća je predstava odigrana u okviru 17. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“.

Sjajnu glumačku igru publika je u nedjelju uveče nagradila dugotrajnim aplauzom i ovacijama. Stručni žiri u sastavu Dragan Jovičić, Ivan Lemo i Salko Pezo “Malu lisku” za najboljeg glumca večeri dodijelio je glumcu Draženu Pavloviću.

„Ovo je bilo moje prvo igranje na festivalu ‘Mostarska liska’. Radovali smo se svi, uprkos ovoj situaciji, da igramo, da se družimo i da barem nakratko uveselimo rijetke hrabre koji se usude i dalje ući u hram boginje Talije, da gledaju predstave. Sretan sam, naravno, da sam dobio ovu nagradu. Značit će mi, u svakom slučaju iz više razloga, ali u ovom momentu bih samo rekao da sam sretan, ponosan na kolege, zahvalan njima i zadovoljan večerašnjom izvedbom“, istakao je glumac Dražen Pavlović.

Po završetku predstave, druženje je nastavljeno u foajeu Narodnog pozorišta Mostar uz prigodan koktel i muziku.

Četvrta predstava u konkurenciji festivala na rasporedu je večeras u 20 sati. Riječ je o predstavi „Putovanje“ Vahida Klopića, u režiji Midhata Kušljugića, nastala u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla.

Karte po cijeni od 10 KM su u prodaji na blagajni NPM-a od 9 do 14 sati, te od 18 sati do početka predstave. Rezervacije na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba ili porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici NPM-a. Predstave se izvode u skladu sa svim mjerama i naredbama Kriznog štaba FBiH koje su na snazi.

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Grad Mostar i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dok su sponzori UniCredit Banka, Vinarija Carski Vinogradi Mostar, Poliklinika Jurišić, Staropramen pivo, Medical Mostar i Hotel Bristol. Medijski partneri festivala su RSG radio, Običan radio, Dnevni avaz, Mostarski.ba, Bljesak.info, klix.ba, starmo.ba.

(StarMo)