Naslovnica Izdvojeno FOTO: Još jedan veliki rezultat bh. bildera

FOTO: Još jedan veliki rezultat bh. bildera

1198

Mostar/Brežice, Slovenija — Na Svjetskom takmičenju koje je u subotu održano u Sloveniji, reprezentacija BiH u body buildingu i fitnessu zabilježile je novi uspjeh, osvojivši zapažene rezultate i u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

Tako su članovi članovi bosanskohercegovačkog body building i fitness tima u svega petnaestak dana postigli velike rezultate na dva takmičenja međunarodnog ranga.

Podsjetimo, bh. tim je najprije na Balkan Open šampionatu u Srbiji početkom oktobra osvojio čak sedam zlatnih medalja, da bi juče u Sloveniji na Svjetskom takmičenju bh. takmičari ponovo završili na pobjedničkom postolju: Elma Škaljić je osvojila prvo mjesto, Borislav Stjepanović je u muškoj konkurenciji drugi, a među top pet ušao je i Igor Koluder, koji je zauzeo 4. mjesto.

I ne samo to. Elma Škaljić je prva žena u BiH koja je nosilac dvije profesionalne Pro Crad licence. Ona je najprije početkom oktobra u Srbiji osvojila Procard licencu međunarodne federacije WFF, a juče je u Slovenji osvojila i licencu federacije IBFF. Škaljić je juče imala i prvi nastup u pro ligi, gdje je odmah ušla u top pet i zauzela 3. mjesto.

Treba reći da je ovo ujedno i prvi put u istoriji BiH da je donesen pehar sa Pro takmičenja iz bilo koje federacije.

Podsjećanja radi, bh. tim predvode čelnici Body building kluba (BBK) “Mo klub” Mostar, Elvedin i Elma Škaljić, koji su ujedno i predsjednici bh. ogranaka velikih svjetskih body building i fitness federacija NABBA WFF i IBFF.

Iz BBK Mostar javljaju i da je uspostavljena saradnja i sa Zavodom za sport grada Kopra u Sloveniji, čiji direktor Duško Madžarović izjavio da je počašćen što će sarađivati sa Sportskim savezom Grada Mostara, uz riječi kako je Mostar simboličan grad i uz napomenu kako ga za Mostar vežu i rodbinske veze.

(StarMo)