Naslovnica Izdvojeno FOTO: Čelnici Sportskog saveza posjetili PK Velež

FOTO: Čelnici Sportskog saveza posjetili PK Velež

1897

Mostar — Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Senad Kevelj i član Upravnog odbora SSGM-a, Adil Šuta posjetili su u Gradskoj banji Plivački klub Velež, gdje su sa predsjednikom Skupštine PK Velež, Samirom Sunagićem i predsjednicom Upravnog odbora kluba, Žanom Ramić i njihovim saradnicima razgovarali o uslovima rada i o načinima kako pomoći tom sportskom kolektivu.

Čelnici SSGM-a su nakon razgovora sa vodstvom kluba posjetili i trening za mlade članove PK Velež u velikom bazenu Gradske banje.

U izjavi medijima, predsjednik SSGM, Senad Kevelj podsjetio je kako je Plivački klub Velež spotrski kolektiv sa tradicijom i rezultatima, te da klub okuplja “puno djece koja su sklonjena s ulice, koja se bave korisnom stvari”.

“Vidjeli smo šta je to što trenutno predstavlja problem za PK Velež. Mi ćemo sa svoje strane, u skladu i sa svojim mogućnostima koje imamo sada, kao Sportski savez prije svega, uraditi sve da olakšamo i da im omogućimo što bolje uslove za rad”, rekao je Kevelj.

On je istakao da su već u toku razgovori oko rješavanja problema ventilacije u Gradskoj banji, kako bi se – u saradnji sa gradskim strukturama – taj problem riješio i uradilo što je više moguće.

Izrazio je nadu da će rezultati napora koji se preduzimaju u narednom periodu biti vidljivi.

Član Upravnog odbora Sportskog saveza Grada Mostara Adil Šuta naglasio je kako je konačno riješen višegodišnji problem dugovanja za električnu energiju i druge komunalne usluge.

“Nadam se da ćemo ove godine, zajedno i sa strukturama Plivačkog kluba Velež i Kluba vodenih sportova Orka i svim drugim, pokrenuti obnovu, osposobljavanje i u potpunosti stavljanje u funkciju Gradske banje i na taj način pomoći boljem i efikasnijem radu klubova”, kazao je Šuta.

Samir Sunagić, predsjednik Skupštine PK Velež, izrazio je zadovoljstvo zbog posjete delegacije Sportskog saveza Grada Mostara.

“Sagledavamo uslove i situaciju u kojima PK Velež obavlja svoju djelatnost. Zadovoljni smo onim što smo čuli, šta se planira, ventilacija, kao prvi neki korak u Banji. Naravno, to je samo početak, koji bi se proveo u fazama sanacije objekta Banje, a time bi najveći dio problema koji PK Velež ima, kao i Orka i drugi korisnici Banje riješili”, rekao je Sunagić.

Izrazio je nadu da će se u narednih godinu-dvije realizirati ono što je zamišljeno, čime će klubovi dobiti bolje uslove, a time i bolje rezultate, što će dovesti i do omasovljenja plivačkog sporta i promocije zdravog života kod djece.

“Ako se to uradi kako treba, onda ni rezultati na nekom višem nivou neće izostati”, naglasio je Sunagić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, on je podsjetio da Škola plivanja i takmičarska sekcija PK Velež okuplja i do 200 djece, u zavisnosti od sezone.

Član Upravnog odbora SSGM-a, Adil Šuta je dodao kako je ideja obići sve sportske kolektive u Gradu Mostaru, u skladu sa mogućnostima, radi pružanja podrške.

(StarMo)