Naslovnica Mostar FlyBosnia će letjeti iz Mostara?

FlyBosnia će letjeti iz Mostara?

938
foto arhiva

Sarajevo/Mostar — Aviokompanija FlyBosnia “razmatra” izmještanje svojih operacija na aerodrome u Tuzli i Mostaru zbog “visokih troškova koje imaju prema Međunarodnom aerodromu Sarajevo” – piše Klix.

“Naše društvo i tehničko osoblje uveliko razmatra mogućnost izmještanje naših operacija na aerodrome u Tuzli i Mostaru. U tom slučaju bi letove za Rim i Italiju radili preko Mostara, a London i druge EU destinacije preko aerodroma u Tuzli povezanim autobuskim linijama sa Sarajevom” – kazala je Aida Cvijetić, PR kompanije FlyBosnia.

Kaže i kako kompanija očekuje dva aviona A319 u aprilu 2020. godine koja su već ugovorena i sa kojima će FlyBosnia imala flotu od četiri aviona A319.

FlyBosnia ima direktne letove iz Sarajeva za London svakog utorka i subote. Od novembra se očekuje i direktna linija prema Rimu, ali sudeći prema trenutnoj situaciji, nije jasno da li će biti iz Sarajeva ili Mostara.

Podsjećamo, FlyBosniju osnovali su predstavnici i direktor Al Shiddi grupacije, Nudžejma Skenderović i Sulejman Al Shiddi koji je ujedno jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji. Prvobitno je na čelu aviokompanije bio ugledni australski biznismen Chris Gabriel, a potom je za novog direktora imenovan Tarik Bilalbegović koji ima višegodišnje radno iskustvo u oblasti investicionog bankarstva.

(StraMo)