Naslovnica Život Filmovi SFF-a dolaze u Mostar

Filmovi SFF-a dolaze u Mostar

359
foto arhiva

Sarajevo — Idući u susret svojoj publici, filmovi Sarajevo Film Festivala (SFF) dolaze i u Mostar. Dio programa Sarajevo Film Festivala, koji će obuhvatiti izbor filmova iz ovogodišnjeg Open Air programa, prikazivat će se u Mostaru od 14. do 19. augusta.

Projekcije u Mostaru odvijat će se na potpuno novoj lokaciji, na otvorenom – na platou novog, moderno uređenog tržnog centra Plaza na Bišću polju. Sve projekcije Open Air programa počinju u 21 sat, uz dolazak pojedinih filmskih ekipa, saopšteno je iz SFF-a.

Film čijom svjetskom premijerom će biti otvoren ovogodišnji, 26. Sarajevo Film Festival – “Koncentriši se, baba”, novi film Pjera Žalice, bit će prikazan i u Mostaru. Nakon filmova “Gori vatra” (2003) i “Kod amidže Idriza” (2004), “Koncentriši se, baba” je njegov treći igrani film. Uloge u filmu ostvarili su glumci iz regije Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Bane Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija i Mira Banjac. Dio ekipe filma dolazi i na projekciju u Mostaru.

Kao i Sarajevu, projekcije u Mostaru održavat će se uz pridržavanje svih epidemioloških naredbi i preporuka u skladu s aktualnom zdravstvenom situacijom u cilju prevencije covida-19.

“Ponašajući se odgovorno i u okviru jasno definiranih smjernica, možemo pokazati kako se društvena kohezija može graditi i tamo gdje smo dužni održavati fizičku distancu”, ističu iz SFF-a.

(StarMo)