Naslovnica Politika Filipović (HDZ BiH): Ne postoji opravdanje za neuspostavu vlasti

Filipović (HDZ BiH): Ne postoji opravdanje za neuspostavu vlasti

601
Darijana Filipović

Mostar — Više od godinu dana nakon potvrde izborne volje birača na izborima u Bosni i Hercegovini, ne postoji opravdanje za neuspostavu vlasti. Posljedice ovih političkih igara ćemo tek osjećati – izjavila je Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Unatoč potpisanom Sporazumu o načelima uspostave vlasti na državnoj razini iz kolovoza 2019. koji je nastao kao kompromisno rješenje političkih predstavnika konstitutivnih naroda i značio kakvu takvu priliku stabilizacije političkih odnosa i stvaranje okvira za uspostavu vlasti na državnoj razini, Filipović ističe kako je frustrirajuće gledati kako se svaki teško stvoreni politički pomak u Bosni i Hercegovini olako žrtvuje kada dođe do vlastitog unutarstranačkog pozicioniranja.

“Kada se u takvu konfuznu političku situaciju nadodaju i populističke izjave pojedinih političara u Bosni i Hercegovini koji vlastitu političku inferiornost nadoknađuju radikalnom retorikom, koja u pravilu koketira s govorom mržnje prema svima koji drugačije promišljaju o Bosni i Hercegovini, onda imamo godinu dana takvu toksičnu atmosferu u kojoj je nemoguće postići bilo kakve političke dogovore”, naglašava Darijana Filipović, zastupnica u Zastupničkom domu PS BiH.

(StarMo)