Naslovnica Sport FIFA: Odgoditi utakmice reprezentacija

FIFA: Odgoditi utakmice reprezentacija

351
foto: fifa.com - ilustracija

Zűrich — Svjetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je kako je donesena odluka, u svjetlu trenutne situacije u vezi sa koronavirusom, da pravila koja obavezuju klubove da puste igrače za utakmice reprezentacija neće se primjenjivati za predstojeće reprezentativne mečeve u martu i aprilu.

“Situacija se rapidno mijenja širom svijeta i već su nametnute različita ograničenja za putovanjan od strane raznih vlasti. FIFA razumije da održavanje mečeva u trenutnim okolnostima ne samo da bi moglo predstavljati potencijalni rizik po zdravlje igrača (i javnosti generalno) nego takođe, najvjerovatnije, kompromitovalo bi integritet takvih utakmica, jer bi određene ekipe bile lišene najboljih sastava dok druge ne bi”, saopštili su iz FIFA-e.

Kako bi se izbjegli nepotrebni rizici po zdravlje i moguće sportske nekorektnosti, FIFA je preporučila da prethodno zakazani mečevi reprezentacija za mart i april budu odgođeni do trenutka kada se ti mečevi mognu odigrati u sigurnom okruženju i za igrače i za javnost.

(StarMo)