Naslovnica Mostar Feđa se oglasio na Fejsu: “Pokrio sam lice rukama…”

Feđa se oglasio na Fejsu: “Pokrio sam lice rukama…”

1721
Feđa Ibrulj; foto: Facebook

Mostar — Mostarski muzičar Feđa Ibrulj, koji je napadnut u noći između subote i nedjelje, usljed čega je završio u bolnici, oglasio se u ponedjeljak popodne na svom Facebook profilu.

“Samo da se javim da sam dobro i zahvalim se svima Vama koji pitate za mene. Od Mostara, Sarajeva, Kragujevca, Valjeva, Beograda, Makarske, Splita, Dubrovnika, Banjaluke, Zagreba… Prijatelji, kolege, profesori iz škole, faxa, vrtića, drugovi, muzičari, stalno zovu. Sa svih kontinenata… Doktori i sestre me toliko obilaze da mi je neugodno koliko pažnje mi pružaju. Malo mi je teško biti uz mob(itel). I teško mi je odgovoriti svima. Zato i pišem ovaj status”, napisao je Feđe.

On navodi kako je prije dva dana smješten u bolnicu na Bijelom brijegu, te obavještava da će mu sutra tim doktora uraditi operativni zahvat, kako bi mu očuvali oko i da bi vidio ispravno, što uključuje operaciju kosti ispod oka i umetanje titanijumske pločice.

“Ponosan sam na sve vas, jer znam da ste uvijek tu i da ste ponosni na mene jer nisam lopov, kriminalac, bitkadžija, prevarant, nisam huligan, razbijač, bezobrarzan, nikoga ne provociram, niti se i sa kim zamjerim, nisam, agresivan i sl… Ne ogovaram, ne napadam tuđe žene niti djevojke, nisam šovinista, nacionalista, spletkaroš i sl… Imam 35 godina profesor sam i muzičar, a u Stari grad izlazim čak više od 20 (godina) i nikad nisam ni doživio, ni napravo problem.

Da ne bude špekulacija, (pri) povratku kući sam presreten ispred Hamama, mislio sam da je neka šala, jer se dogodilo iznenada i neočekivano. Napadač se nalazio na zidu džamije Tabačice, do česme, zaprijetio mi je, nakon čega sam odbacio rekavši kako idem kući i da ne želim problem, ne shvatavši šta se dešava. U trenutku je zaprijeto i drugi put i skočio sa zida. U tom momentu su su iza mojih leđa začula još dva glasa, kad sam se okrenuo da vidim ko mi je iza leđa, ovaj me je izudarao.

Dobio sam par jakih udaraca u lijevu slijepoočnicu od koje mi je otišla kost, još nekoliko jakih u potiljak. Oteturao sam do zida galerije i tu me je pokušavao više puta udarati nogama u glavu. U momentu šoka sam pokrio lice rukama i tako srećom dobio par udaraca nogom u njih, a ne u glavu. Nisam gubio svijest, ali šok je bio stalno prisutan”, opisao je Ibrulj šta se dogodilo.

On tvrdi da se ime počiniova zna, te da je riječ o osobi koja poluprofesionalno trenira boks.

“Sjeo sam u kola i odvezao se do hitne na Bulevar, gdje su me pregledali, i uputili na CUM. Na moj zahtjev došla je i policija i sve sam uredno prijavio. Od tada sam na Bijelom Brijegu. Sutra se nadam najboljem”, naveo je Feđa, uz apel da je post na Facebooku informativnog karaktera i nije poziv na teške riječi, psovke i slično.

“Ovaj slučaj će se rješavati pravnim, tj. sudskim putem u svom najraskošnijem maniru”, najavio je mostarski muzičar.

(StarMo)