Naslovnica BiH FBIH: Trijažni šatori na granici

FBIH: Trijažni šatori na granici

523
foto: ilustracija

Sarajevo — Na svih 14 graničih prelaza u Federaciji Bosne i Hercegovine, na osnovu odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u protekla dva dana postavljeni su tzv. trijažni šatori u kojim će biti obavljeni zdravstveni pregledi bh. državljana koji će stizati u zemlju, izjavio je načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak.

Kroz ljekarski pregled u trijažnim šatorima proći će i građani čiji je dolazak iz Austrije najavljen večeras, a nakon toga će biti odlučeno gdje će oni provoditi vrijeme određeno za izolaciju, dodao je Solak na poslijepodnevnoj konferenciji za medije nadležnih entitetskih institucija povodom širenja korona virusa, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ocijenio je da se izmjena u naredbi o kretanju stanovnika starijih od 65 godina, koji su dobili mogućnost da podignu penzije i obave neke druge poslove, od ponedeljka, šestog do petka desetog aprila, provodi uspješno i pored toga što su na nekim mjestima primjetne velike gužve.

Direktor Javnog preduzeća BH Gas Jasmin Salkić je informisao javnost da je snabdijevanje gasom u Federaciji uredno te da postoji prijedlog da se cijena snizi za industriju.

“Vode se razgovori da se sličnom mjerom obuhvate i građani”, rekao je Salkić.

Na ovoj konferenciji za medije takođe je saopšteno da u Federaciji ima dovoljno testova na covid 19, te da je kupljeno 200 hiljada novih testova.

(StarMo)