Naslovnica BiH FBIH: “Prozvali” pojedine medije

FBIH: “Prozvali” pojedine medije

556

Sarajevo — Na području Federacije BiH nije registriran niti hospitaliziran nijedan pacijent sa sumnjom na bolest izazvanu novim koronavirusom.

“To ističemo iz razloga što su se u pojedinim medijima pojavile netačne informacije o navodnim sumnjivim slučajevima na bolest izazvanu tim virusom u Tuzli i Mostaru”, navode iz Federalnog ministarstva zdravstva, prenose bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

U saopćenju za javnost navodi se da su Federalno ministarstvo zdravstva i Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH dosad, a i nastavit će, transparentno izvještavati javnost o mjerama koje se poduzimaju na području Federacije BiH u cilju ranog otkrivanja eventualnog sumnjivog slučaja na pojavu novog koronavirusa i sprečavanja širenja bolesti izazvane tim virusom.

“U potpunosti razumijemo interes medija za tu temu, te predstavnici navedenih institucija pokušavaju maksimalno i u okviru realnih mogućnosti da odgovore na ogroman broj medijskih zahtjeva što nekad zbog obima posla nije moguće u kratkom roku. Ističemo da će Federalno ministarstvo zdravstva o eventualnoj pojavi slučaja bolesti s ozbiljnom sumnjom da je izazvana novim koronavirusom o tome obavijestiti javnost. Pozivamo medije na odgovorno izvještavanje o temama koje se odnose na javno zdravlje građana Federacije BiH”, saopćeno je iz Ministarstva.

(StarMo)