Naslovnica BiH FBIH: 562 potvrđena slučaja zaraze

FBIH: 562 potvrđena slučaja zaraze

509
foto arhiva - ilustracija

Sarajevo — Na osnovu dobijenih i obrađenih izvještaja iz kantonalnih operativnih centara civilne zaštite, MUP-a, BiHAMK-a i FHMZ-a, Federacija ima 562 potvrđena slučaja na koronavirus COVID-19.

Od toga, ukupno su evidentirano 23 smrtna slučaja, ukupno aktivnih 503 osoba i ukupno izliječenih 36 osoba.

Na sjednici Federalnog štaba civilne zaštite donesena je dopunjena naredba u kojoj se na bh. graničnim prelazima na teritoriji FBiH iz obavezne mjere karantina po rješenju Federalnog ministra zdravstva izuzimaju i teško oboljele osobe u medicinskom transportu.

Tako se naredba u tački 6. mijenja i glasi da se “od primjene ove naredbe izuzimaju vozači, mašinovođe, piloti i kabinsko osoblje u međunarodnom prometu, teško oboljela lica u medicinskom transportu, lica u pograničnom kretanju i prekogranični radnici”.

Radi se o dijelu donesene naredbe Štaba za sve osobe koje ulaze u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima: Međunarodni aerodrom Sarajevo, Orašje, Velika Kladuša/Maljevac, Bosanski Šamac, Kamensko, Gorica, Bosansko Grahovo/Strmica, Doljani, Osoje, Čepikuće, Neum I, Neum II, Ivanica, Izačić i Bijača, saopšteno je iz Federalne uprave CZ.

(StarMo)