Naslovnica Politika Evo zašto Dodik ne mora u karantin, nakon posjete Beogradu

Evo zašto Dodik ne mora u karantin, nakon posjete Beogradu

439

Banja Luka — Vlada Republike Srpske saopćila je da su predsjednik RS, predsjednik Vlade RS, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i ministri u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske, “izuzeti iz Zaključka o sprovođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina”.

Tako je Vlada RS odgovorila na pitanje predsjednika PDP Branislava Borenovića da li će srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik, poslije posjete Srbiji, ići u kućnu izolaciju ili karantin.

Kako su podsjetili iz Vlade RS, Štab za vanredne situacije RS još 23. marta donio je Zaključak o sprovođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (Kovid-19) u Republici Srpskoj, u kojem je pod tačkom 19 navedeno:

Izuzetno od tačke Z. ovog zaključka, predsjednik Republike Srpske, predsjednik Vlade Republike Srpske, srpski član Predsedništva BiH, te ministri u Vladi Republike Srpske (u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske), pri obavljanju poslova u okviru vanredne situacije ne podliježu obavezi izricanja mjere karantina u slučaju međunarodnog putovanja.

(StarMo)