Naslovnica Politika Evo šta GO HDZ BIH Mostara traži od Gradskog vijeća i Gradske...

Evo šta GO HDZ BIH Mostara traži od Gradskog vijeća i Gradske uprave

116
foto arhiva

Mostar — Gradski odbor HDZ1990 Mostar je razmatrao aktualne omunalne probleme Grada, te je zaključke sa sjednice prezentiramo javnosti putem Otvorenoga pisma Gradskome vijeću i Gradskoj upravi.

Od Gradskoga vijeća traže da “odmah pokrene inicijativu za izradu projektnoga rješenja za prihvaćanje i kanaliziranje oborinske vode sa gradskih prometnica kako bi se trajno i kvalitetno riješilo plavljenje Grada”.

Također traže da pokrene izradu projektnoga rješenja za dovođenje tehničke vode do svih gradskih zelenih površina, čime bi se osiguralo permanentno zalijevanje i higijensko pranje prometnica. Osim ovih elaborata potrebno je izraditi tehničko rješenje razvoja kanalizacijskoga sustava za buduće telekomunikacijske i slične potrebe – smatraju u HDZ BiH.

Od Gradske uprave Gradski odbor HDZ1990 Mostar “da privremeno obustavi realiziranje novih kapitalnih investicija vezanih za rekonstruiranje gradskih prometnica ,dok se ne izradi projekat rekonstruiranja i dogradnje gradskoga oborinskoga kanalizacijskoga sustava u cilju sprečavanja plavljenja gradskih komunikacijskih površina”.

 

(StarMo)