Naslovnica Politika Evo o čemu je Čović razgovarao s ambasadorom Turske

Evo o čemu je Čović razgovarao s ambasadorom Turske

135

Mostar — Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Turske u BiH Sadıkom Babürom Girginom.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Republici Turskoj, saopćeno je iz Ureda zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića.

Istaknuto je obostrano zadovoljstvo izuzetno dobrim bilateralnim odnosima, kao i ukupnim odnosima i saradnjom u političkoj, društvenoj i kulturnoj oblasti, uz naglasak na unaprjeđenju odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Čović je Babüra Girgina upoznao i o reformskim aktivnostima na euroatlantskom putu, o migrantskoj krizi, izazovima pandemije, nabavci vakcina, kao i o zaštiti zdravlja stanovništva kroz snažniji i sigurniji zdravstveni sistem.

Na kraju susreta, sagovornici su istakli kako će i dalje raditi na unaprjeđenju bilateralnih odnosa, kao i na daljnjem jačanju ekonomske i ekonomske saradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Čović je poželio Babüru Girginu uspješan nastavak diplomatskih aktivnosti u Bosni i Hercegovini, prenijela je agencija Fena.

(StarMo)