Naslovnica Politika Evo ko nije došao u Brisel

Evo ko nije došao u Brisel

231

Bruxelles — U Briselu je danas poslijepodne počeo sastanak predsjednika stranaka koje imaju zastupnike u Parlamentu Bosne i Hercegovine s predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom.

Sastanku prisustvuje i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, kao i visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler.

Iz FBiH sastanku s Michelom prisustvuju lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, Demokratske fronte Željko Komšić, Naroda i pravde Elmedin Konaković, Socijaldemokratske partije Nermin Nikšić, Naše stranke Edin Forto i predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Na sastanak iz RS-a stigli su lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik, Socijalističke partije Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Partije demokratskog progresa Branislav Borenović i Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić.

Prema fotografijama koje su objavljene, na sastanak nisu došli lideri HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović i lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić.


Ranije je najavljeno da će se razgovarati o potpisivanju dokumenta o ključnim pitanjima za BiH, koji bi trasirali put te zemlja ka EU i onemogućili dalju blokadu institucija BiH, prenose federalna.ba i Beta.

(StarMo)