Naslovnica Mostar Evo ko će graditi Logistički centar HP Mostar…

Evo ko će graditi Logistički centar HP Mostar…

161

Mostar — Hrvatska pošta Mostar izabrala je mostarsku kompaniju Promark za izvođača radova za izgradnju poštansko-logističkog središta (GPLS) na lokaciji Bišće Polje Mostar, izvještava Indikator.ba.

Na tenderu koji su obilježila žalbe ponuđača te odlučivanje u dvostupanjskom postupku u Uredu za razmatranje žalbi, Promark je pobijedio ponudivši cijenu od 6.833.881,74 KM (bez PDV-a), uz rok izgradnje od 180 dana.

Procijenjena vrijednost nabave bila je 6.950.800,00 KM (bez PDV-a), a prvobitno je najnižu cijenu ponudila Herc gradnja d.o.o. Bileća 7.794.710,69 KM (bez PDV- a).

Osim Promarka i Herc Gradnje ponudu su dale i kompanija ITC Zenica 8.943.279,63 KM, sa rokom relizacije od 365 dana i Hering d.d. Široki Brijeg i IN d.o.o. Ljubuški, ali je njhova ponuda od Ureda za razmatranje žalbi odbijena kao neosnovana po svim žalbenim navodima.

Javna nabavka za gradnju centra koji će se prostirati na oko 7000 m2 poslovnog prostora u industrijsko-poslovnom području šire gradske zone Mostar, pokrenuta je 6. svibnja ove godine.

U HP Mostar odlučili su se za za izgradnju novog središta svjesni da segment logističkih usluga ima veliki potencijal u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način malim i srednjim poduzećima žele omogućiti infrastrukturu za prodaju roba na tržištu BiH.

(StarMo)