Naslovnica Politika Evo kako će se “ustoličiti” Milanović

Evo kako će se “ustoličiti” Milanović

392
Zoran Milanović

Zagreb — Na inauguraciju Zorana Milanovića, kako je doznao Jutarnji list, biće pozvano 38 uzvanika, plus 13 sudaca Ustavnog suda na čelu s predsjednikom Miroslavom Šeparovićem.

Bit će tu i predsjednik Vlade Andrej Plenković kao i četvorica njegovih potpredsjednika, Davor Božinović, Zdravko Marić, Damir Krstičević i Predrag Štromar, kao i Predsjedništvo Hrvatskog sabora, u kojem su predsjednik Gordan Jandroković, te potpredsjednici Milijan Brkić (HDZ), Željko Reiner (HDZ), Furio Radin (talijanska nacionalna manjina), Božo Petrov (Most) i Siniša Hajdaš Dončić (SDP).

Na popisu je i predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirko Šundov, ali i bivši predsjednici Republike – Kolinda Grabar-Kitarović, Ivo Josipović i Stjepan Mesić, kao i predsjednik HAZU Velimir Neidhardt.

Uz Milanovića će biti njegova supruga Sanja Musić Milanović, majka Gina, a moguće je, navodi ovaj Jutarnji list, i dvojica sinova, jedan sigurno.

Inauguracija bi trebala trajati najviše do sat vremena, a odvijat će se u svečanoj dvorani u prizemlju Vile Zagorje. Milanović bi na kraju ceremonije svoju prethodnicu, Kolindu Grabar Kitarović trebao dopratiti do automobila kojim će se odvesti s Pantovčaka.

Dosadašnje inauguracije koštale su oko 600.000 kuna. Za ovu je predviđeno 650.000 kuna, ali će se novac “prenamijeniti”.

(StarMo)