Naslovnica BiH Evo gdje se saobraćaj odvija sporije

Evo gdje se saobraćaj odvija sporije

279
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Uz povoljne uslove za vožnju, saobraćaj se na većini putnih pravaca odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi, javili su jutros iz Operativnog centra civilne zaštite i vatrogastva HNK-a, pozivajući se na Auto moto savez u BiH.

Na dionicama puteva gdje su u toku radovi saobraćaj se odvija sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor – Jablanica u tunelu Jasen, putnički automobili saobraćaju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 tona (osim autobusnog prometa) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava na dionici M-17 Jablanica-Konjic, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom naizmjenično u vremenu od 23:00 do 05:00 sati.

Upozorava se vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz na dionici M-17.5 Blidinje-Jablanica.

Sporije odvijanje saobraćaja, zbog radova očekivati je na putevima M-17 Mostar-Jablanica (Potoci), Buna – Tasovčići. Zbog radova na putu R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok se promet putničkih automobila obustavlja povremeno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, stoji uz ostalo u izvještaju.

(StarMo)