Naslovnica BiH EU poručila Čoviću: Nema posredovanja oko Izbornog zakona!

EU poručila Čoviću: Nema posredovanja oko Izbornog zakona!

2136
Dragan Čović

Sarajevo — Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović isključio mogućnost “europskog posredovanja u pokušaju postizanja političkog dogovora u BiH oko izmjene izbornog zakonodavstva”.

“U EU su shvatili da to nema smisla i da je to stara priča. Jasno su nam stavili do znanja da, ako sami želimo, to i uradimo. To je ono što danas kroz razgovore pokušavaju HDZ i SDA kao politički predvodnici dva naroda. Ako mi to ne napravimo uzalud je svako uplitanje sa strane. To će jednostavno biti procijenjeno kao naša nesposobnost i ostat ćemo izvan europske priče. Očito mi moramo sami to uraditi” – kazao je Čović.

On naglašava kako su pozvani “naše prijatelje iz EU, uključujući povjerenika za proširenje i predsjednika Europskog parlamenta da nas posjete”.

Ali svi su oni spremni doći i podržati nas, pomoći nam, ali samo ako mi pokažemo da imamo osnovu, zajednički sadržatelj oko izmjena Izbornog zakona. Ako toga ne bude očito je da se nitko o nama neće pretjerano brinuti” – ističe Čović.

(StarMo)