Naslovnica Izdvojeno Erdogan u Beogradu

Erdogan u Beogradu

497
Recep Tayyip Erdogan

Beograd — Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan boraviće od danas u dvodnevnoj posjeti Srbiji, tokom koje je predviđen trilateralni samit Srbije, BiH i Turske, te polaganje kamena temeljca za autoput Beograd – Sarajevo.

Drugog dana posjete, Vučić i Erdogan biće domaćini na trilateralnom samitu Srbije, BiH i Turske, na kojem će učestvovati članovi Predsjedništva BiH.

Vučić, Erdogan i članovi Predsjedništva BiH u 16 sati prisustvovaće ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju autoputa Beograd – Sarajevo u Sremskoj Rači.

Početak radova na autoputu Beograd – Sarajevo svečano će biti ozvaničen deset mjeseci od potpisivanja komercijalnog ugovora za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju dionica saobraćajnice u koju će biti uloženo 250 miliona eura.

Prema podacima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, ovaj autoput gradiće se u dva pravca Bijeljina – Sremska Rača (granica sa BiH) – Kuzmin dužine oko 18 kilometara i Požega – Kotroman (granica sa BiH) dužine oko 60 kilometara.

(StarMo)