Naslovnica Politika Erdogan: Putin je kao i ja, “čovjek od riječi”

Erdogan: Putin je kao i ja, “čovjek od riječi”

177
Putin i Erdogan

Ankara — Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan danas je izrazio nadu da će odnosi koje Turska ima s Rusijom ostati takvi i ubuduće, i najavio da će od ponedjeljka početi isporuka vakcina protiv COVID-19.

“To se odnosi na sve oblasti, od vojnih i diplomatskih do kulturnih i ekonomskih pitanja. Ako se osvrnemo na obim naše međusobne trgovine, istom odlučnošću koračamo prema našim ciljevima i vjerujem da će tako biti i ubuduće”, kazao je Erdogan u obraćanju novinarima nakon klanjanja džuma-namaza.

Na pitanje kako komentariše nedavnu izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina u kojoj je za turskog predsjednika kazao da je “čovjek od riječi” i da je njegova riječ zakon, Erdogan je rekao da su to riječi kojima se može opisati i ruski predsjednik.

“Otkako sam upoznao gospodina Putina, i ja njega mogu upravo tako opisati. Zaista je čovjek od riječi, ispunjava data obećanja. Rijetkost je da se na ovom nivou mogu održavati bilateralni odnosi s drugim zemljama. Nadam se da će naši odnosi koje smo imali do sada biti nastavljeni na ovaj način i ubuduće”, naglasio je Erdogan.

Istakao je također da će od ponedjeljka u Tursku početi isporuka vakcina protiv COVID-19, dodajući kako neke zemlje neće imati vakcine prije 2022. godine.

(StarMo)