Naslovnica Život Erdogan obećao “goleme iskorake na svim poljima”

Erdogan obećao “goleme iskorake na svim poljima”

240
Recep Tayyip Erdogan

Ankara — Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da će epohalne inovacije na svim poljima od vještačke inteligencije do cyber sigurnosti biti zasijane i razvijane na Teknofestu, najvećem turskom festivalu avijacije i tehnologije.

Erdogan je u Gaziantepu prisustvovao ceremoniji dodjele nagrada učesnicima Teknofesta, a tom prilikom su svečano otvoreni novoizgrađeni kompleksi naučnih i tehnoloških radionica za mlade u 30 turskih provincija.

On je u obraćanju prisutnim kazao kako je Teknofest postao svjetski brend i kako je to mjesto i događaj za sve mlade koji žele pokazati svoje talente, znanje i vještine na polju tehnologije, uključujući zrakoplovstvo, robotiku i razvoj raketa.

“Najvažniji kapital u tehnologiji su produktivni umovi i Turskoj su potrebni mladi i uspješni ljudi za ostvarenje njenih nacionalnih ciljeva”, poručio je Erdogan.

Erdogan je podsjetio da Turska prije nekoliko decenija nije bila prisutna u avijaciji, te je dodao kako je u proteklim godinama progresa Turska napravila goleme iskorake na svim poljima.

(StarMo)