Naslovnica Politika Erdogan o pandemiji: Najveća kriza od Drugog svjetskog rata

Erdogan o pandemiji: Najveća kriza od Drugog svjetskog rata

180
Recep Tayyip Erdoğan

Ankara — Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da je pandemija COVID-19 u kontekstu ekonomskih posljedica “prerasla u najveću krizu nakon Drugog svjetskog rata”.

“Ova pandemija je u osnovi zdravstveni problem, ali i u kontekstu ekonomskih posljedica je prerasla u najveću krizu nakon Drugog svjetskog rata”, kazao je Erdogan na sastanku Centralnog izvršnog vijeća vladajuće turske Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

Turski predsjednik Erdogan istakao je da Turska, kao i ostatak svijeta, vodi intenzivnu borbu protiv širenja koronavirusa.

On je kazao da po prirodi stvari nije bilo moguće izbjeći dolazak koronavirusa u Tursku nakon što je u velikoj mjeri pogodio Evropu i Iran.

“Ono što Tursku izdvaja u odnosu na druge zemlje je to što imamo jak zdravstveni sistem i što smo blagovremeno poduzeli mjere. Trenutno se nalazimo u fazi kada vidimo da je linija epidemije počinje da se kreće u horizontalnom pravcu”, kazao je turski predsjednik.

Erdogan je kazao da je u Turskoj cilj da se život normalizira nakon Bajrama i to nakon što se osigura da se preventivne mjere tokom predstojećeg ramazana maksimalno ispoštuju.

(StarMo)