Naslovnica Izdvojeno EP HZHB: Plaćanje duga za struju “dio plana restrukturiranja Aluminija”

EP HZHB: Plaćanje duga za struju “dio plana restrukturiranja Aluminija”

575
foto arhiva

Mostar — Iz Elektroprivrede HZ HB stigla je poruka kako je “plaćanje duga za utrošenu električnu energiju sastavni dio plana restrukturiranja Aluminija d.d. Mostar”.

Na taj način je ova kompanija sa sjedištem u Mostaru komentarisala nedavnu izjavu predsjednika M. T. Abraham Grupe Isaaca M. Tamira da se dug Aluminija d.d. Mostar “ne odnosi na novo poduzeće Aluminij Industries d.o.o.”

Iz Elektroprivrede HZ HB podsjećaju da dug Aluminija d.d. iznosi gotovo 300 miliona KM te, da je posljednje uplate za taj dug Elektroprivreda HZ HB primila još tokom prošle godine.

“Naša uprava aktivno prati stanje u Aluminiju d.d. Mostar, te kao i do sad poduzima sve zakonom predviđene radnje, a plaćanje duga je sastavni dio plana restrukturiranja Aluminija d.d. Mostar” – navedeno je u pisanom odgovoru Elektroprivrede HZ HB dostavljenom Feni.

Prošle sedmice Aluminij Industries d.o.o., podružnica M.T. Abraham Grupe, i Aluminij d.d. Mostar potpisali su ugovor o zakupu pogona mostarske kompanije. Saglasnost je dala i Vlada FBiH.

(StarMo)