Naslovnica BiH Edin Vranj uhapšen na granici Srbije i BiH

Edin Vranj uhapšen na granici Srbije i BiH

131
Edin Vranj

Beograd — Edin Vranj, nekadašnji načelnik Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije BiH i bivši čelnik Odjela za organizovani kriminal BiH, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je “uhapšen na graničnom prelazu Uvac, između BiH i Srbije”.

Razlog hapšenja mu, kako je rekao, “nije poznat”.

“Lišen sam slobode zbog nekih sumnji, neke potrage iz oblasti ratnih zločina, nekih sumnji u ratne zločine. Krenuo sam privatno u Sandžak i još uvijek sam u šoku, ne mogu vjerovati šta se dešava i šta se radi. Cijela Bosna zna da se oni oko mene vrte u vezi tih ratnih zločina, ali ja s tim imam veze koliko imam i sa marsovcima”, kazao je Edin Vranj za RSE.

Prema navodima koje je objavio portal Istraga, Vranj se javio i novinaru tog medija, te rekao, prije nego što mu je oduzet mobilni telefon, da se nalazi u stanici policije u Priboju, oko 250 kilometara jugozapadno od Beograda.

Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije do ovog trenutka nije odgovorilo na upit RSE o ovom slučaju.

Vranj je napustio Federalnu službu 2016. godine. Tužilaštvo BiH protiv njega nije nikada podiglo optužnicu za navode o umiješanosti u ratne zločine koji su se pojavljivali u medijima, a nije poznato da li takva optužnica postoji pred pravosudnim organima Srbije.

(StarMo)