Naslovnica Mostar Džematlije pomogle liječenje Zijada Džihe

Džematlije pomogle liječenje Zijada Džihe

993
prilikom dodjele donacije

Mostar — Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Mostar mr. Dino ef. Maksumić danas je Ziji Džihi uručio novčana sredstva neophodna za njegovo liječenje.

Iznos od 11 642 KM prikupljen je proteklog petka na sergiji u svim mostarskim džematima. Zijo je obolio od teške bolesti. Ljekarski konzilij mu je preporučio liječenje u inostranstvu, a on se odlučio za prestižnu tursku kliniku Acibadem. Uz svesrdnu zahvalnost svima koji su mu pritekli u pomoć Zijo se i ovom prilikom zahvalio džematskom odboru Dračevice i Medžlisu IZ-e Mostar za njihov trud i zalaganje.

“Kao i uvijek naše džematlije su pokazale solidarnost i još jednom potvrdile naše islamsko bratstvo. U ovakvim situacijama su pokazali da vrlo dobro znaju šta su prioritetne potrebe. Sredstava će još trebati zato pozivam sve ljude, posebno privrednike, ukoliko to već nisu, da se aktivno uključe u ovu hairli akciju“, poručio je ef. Maksumić.

Prema prvim pokazateljima Zijino liječenje bit će etapno. Već sutra putuje za Istanbul, a nakon toga, prije operacije, u više intervala planirani su petnaestodnevni i jednosedmični bolnički tretmani.

(StarMo)