Naslovnica Sport Džeko na izlaznim vratima?

Džeko na izlaznim vratima?

295
Edin Džeko

Rim — Edin Džeko bi mogao da počne sa spremanjem stvari, budući da je u ponedjeljak uveče konačno sve dogovoreno između Rome i Arkadiusza Milika.

Više izvora u Italiji objavilo je da je poljski reprezentativac na pragu transfera u Romu, čime će Džeko biti slobodan da krene put Torina i da potpiše za Juventus u transferu vrijednom 12 miliona eura, piše SportSport.ba.

S obzirom da Serija A kreće narednog vikenda, stvari se moraju ubrzati, pa su tako ubrzani i pregovori Rome i Napolija, koji je pristao da proda Milika za 24-25 miliona eura uz bonuse.

Ovo je primaklo bh. napadača Torinu i Roma će sada pustiti Džeku za 12 miliona eura i bonuse, što će najviše pomrsiti račune Luisu Suarezu, koji nestrpljivo čeka da ode u Juventus nakon što mu je poručeno da za njega u Barceloni više nema mjesta.

Suarez odbija prijevremeno raskinuti ugovor s Kataloncima ukoliko mu ne isplate cijelu preostalu platu, dok je Barca zaprijetila Urugvajcu da će ga, ako treba, poslati na tribine do isteka ugovora.

Juventusu je potreban napadač, Džeko je bio glavna meta, a sada ostaje da se vidi da li će transfer Milika obradovati Bosanca ili će Juventus nekim čudom nastaviti potragu za Suarezom, navodi SportSport.ba.

(StarMo)