Naslovnica Sport Džeko na Instragramu: Treba nam vaša pomoć…

Džeko na Instragramu: Treba nam vaša pomoć…

392

Sarajevo — Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela kroz kvalifikacije da izbori plasman na Evropsko prvenstvu, ali još uvijek nam ostaje šansa da to uradimo kroz baraž.

Zmajevi su totalno podbacili u minulim kvalifikacijama, ali na svu sreću u martu ćemo imati šansu da se kroz baraž domognemo prvog Evropskog prvenstva u našoj historiji, piše SportSport.ba.

Nakon loših rezultata u kvalifikacijama na svom Instagram profilu oglasio se kapiten naše reprezentacije Edin Džeko koji se osvrnuo na sve ono što se dešavalo prethodnih mjeseci.

“Iza nas su još jedne kvalifikacije u kojima smo mogli i morali mnogo više. Znam da su svi razočarani, jer sam i ja sam razočaran i kao navijač i kao igrač i kao kapiten. Imam 33 godine i jedina neispunjena želja, jedini neispunjeni san je da sa svojom reprezentacijom igram na Evropskom prvenstvu.

Kroz kvalifikacije nismo uspjeli u tome i nećemo se lagati – bili smo loši. Podbacili smo i nismo sretni zbog toga. Nismo bili na našem nivou, niko od nas i nismo zaslužili da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Možemo danima pričati zbog čega je to bilo tako, ali činjenica je da nismo uspjeli, ali da imamo novu šansu. Hajde da zaboravimo na sve što se dešavalo i da kroz par mjeseci, kada nas očekuje utakmica baraža, svi zajedno pokušamo ostvariti plasman na Euro.

Kada kažem svi zajedno, mislim zaista na sve, počev od igrača, navijača, medija, saveza, stručnog štaba, svih nas skupa, jer samo kao tim, koji podrazumijeva sve nabrojane, možemo to uraditi. Moramo stvoriti pozitivnu energiju, jer svi imamo zajednički cilj i svi volimo BiH.
San nas igrača, je da igramo velika takmičenja, a mnogima od nas bliži se i kraj karijere i ne želim da se sutra pogledam u ogledalo i shvatim da smo propustili ispuniti naše snove.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)